Despre EXCELSA

/ Despre EXCELSA


O lungă istorie, începând cu o mică afacere care a crescut pentru a deveni una dintre companiile lider în sectorul produselor practice și functionale pentru utilizare zilnică în gospodării.
Totul a început la Milano, pe 7 aprilie 1919, când Luigi Bergamaschi, Piero Vimercati, Enrico Vimercati și surorile lor și-au fondat prima lor companie, „Bergamaschi & Cugini Vimercati”. Capitalul de inaugurare fiind de 100.000 de lire italiene. Începutul activității s-a desfășurat cu vânzarea de produselor și articole pentru gospodărie de uz caznic- de la mături și prosoape de curățat până la cărbuni pentru sobe.
La câțiva ani de la înființarea companiei, în anul 1932 apare nevoia de un spațiu mai mare. La Via Tazzoli 13 în Milano, este înființat un depozit într-o clădire cu trei etaje de 1.300 de metri pătrați, destinat în principal comerțului en-gros și vânzărilor cu amănuntul doar o zi pe săptămână -sâmbetele.
În 1935 se naște Franco Vimercati, actualul manager al Bergamaschi & Vimercati S.p.A.
În 1945, Luigi Bergamaschi, unul dintre fondatorii companiei în 1919, moare în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și compania trece sub conducerea lui Piero și Enrico Vimercati. Aceștia decid să păstreze numele de familie - Luigi Bergamaschi în numele companiei, acesta fiind un semn de respect în memoria inauguratorului și un gest recunoscător pentru vărul decadat în război.
Extinderea activității continuă și după cel de-al Doilea Război Mondial. În 1950, un al doilea depozit este achiziționat de către companie în Via Lombroso, Milano. La începutul anilor 1960, după ce tatăl lui Franco, Enrico Vimercatti, unul dintre fondatorii companiei, a decedat, Franco Vimercatti, în vârstă de 29 de ani, preia conducerea companiei împreună cu vărul său Enzo.
În 1981, compania face un pas mare: în 10 luni construiesc un centru modern la Via Cenisio 54, Milano, cu o suprafață de 2.300 de metri pătrați, cu birouri elegante, săli de conferințe și un centru electronic. O atenție deosebită fiid acordată alegerii materialelor, iar proiectul este condus de către marele arhitect italian Francesco Trisorio.
În 1985, compania se mută într-un sediu și mai spațios de 5.000 mp. în orașul Via G. da Udine, Milano, spațiu organizat rațional într-un depozit principal, zonă de vânzări, birouri și zone de expunere a produselor. Compania este complet computerizată în conformitate cu cele mai noi sisteme ale vremii de atunci, ceea ce dă un impuls distribuției directe a produselor de uz casnic și a metodei „cash and carry” pentru comercianți.
În anii 1990, are loc transformarea esențială din istoria companiei - activitatea a fost mutată în Tourate, provincia Como începând construcția primei părți a actualului centru comercial al companiei.
După absolvirea învățământului în domeniul economic și câțiva ani de experiență în companie, Enrico Vimercati preia conducerea acesteia împreună cu tatăl său Franco. În 1998, clădirea sediului din Turate a fost extinsă în continuare până când cuprinde dimensiunea actuală de 15.000 mp., conținând depozite și birouri, precum și o zonă de expoziție de 5000 mp.
Enrico Vimercati se află în spatele deciziei de a crea brandul Excélsa.
Creșterea cererilor și căutării de către clienți pentru achiziții online introduce vânzările în comerțul electronic ca un model de afaceri al companiei.
În anul 2013 primul magazin al mărcii Excélsa a fost inaugurat în orașul italian Rodengo Saiano (Brescia). Între anii 2014 și 2020 au fost deschise în total 17 magazine fizice Excélsa în regiunile Udine, La Spezia, Bologna, Pescara, Bari, Bergamo, Roma, Cuneo, Milano, Imperia, Novara și Torino.
În 2019, brandul marchează aniversarea a 100 de ani de la inaugurare, iar în anul 2021 extinderea retailului tradițional continuă cu deschiderea de noi magazine Excélsa în Via Belfiore, Milano și Via dei Portici, Bolzano. Între anii 2022 și 2023, Excelsa deschide primul magazin din Toscana în centrul orașului Livorno și magazinul To Dream din Torino.
Astăzi, Excélsa este deja în mijlocul nostru și ne oferă zilnic mult colorism și dispoziție bună tuturor celor care se lasă în îmbrățișarea caldă ale companiei cu istoricul de peste

Newsletter Abonați-va acum, ca să nu ratați nici o oferta!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.